Internet Speed Test Viteză Internet

Care este viteza ta de conexiune? Efectuează un speed test pentru a cunoaște viteza conexiunii tale. Il poți folosi și de pe mobil

Ce este un Internet Speed Test?

Un Internet Speed Test este serviciul care îți permite măsurarea vitezei tale de conexiune la internet. Acesta, pe lângă faptul că te ajută să cunoști viteza reală de navigare, îți permite să afli dacă valorile indicate de provider sunt respectate.

Ce Măsoară un Internet Speed Test?

Acesta măsoară vitezele de download (de descărcare a datelor), upload (de încărcare a datelor), precum și latența denumită și ping (timpul de încărcare și descărcare a pachetelor de date din calculator la server și invers).

Cum se Realizează un Speed Test

Pentru măsurarea vitezei de conexiune este de ajuns să apeși pe "Începe Testul" și în câteva secunde vei primi valorile rezultate. Înainte de a începe testul trebuie să închizi toate ferestrele, cu excepția celei de pe care efectuați testul, să întrerupeți orice download sau upload și să nu descărcați actualizări. De asemenea, toate programele de poștă electronică, VoIP precum Skype și programele de mesaje instant trebuie oprite. Pentru rezultate mai bune, deconectați celelalte dispozitive cu care împărțiți conexiunea și ar fi ideal să conectați calculatorul la modem/router prin cablu.

Cum funcționează Testul de Viteză pe Komparatorul.ro

Speed testul de pe Komparatorul.ro este foarte ușor de folosit. Este de ajuns să apeși pe "Începe Testul", iar dacă apeși pe cheia din partea de joc în centru, poți alege unitatea de bitrate. Testul de pe Komparatorul este setat să selecteze automat cel mai bun server disponibil pentru propria conexiune. Astfel vei obține rezultatele de download, upload și latență, providerul de internet, tipul de conexiune, adresa IP și sistemul cu care se efectuează testul. De asemenea, ai posibilitatea de a distribui rezultatele pe rețelele de socializare.

De ce este fiabil testul de viteză de pe Komparatorul?

Testul de pe Komparatorul se bazează pe algoritmul exclusiv în măsură să determine și latența, pe lângă download și upload. Acesta este compatibil cu toate conexiunile de bandă largă și mobilă:ADSL, VDSL, cablu, fibră optică FTTH și FTTB, satelit, wi-fi, wimax și mobile 2G, 3G, 4G (LTE).