Cum alegi cea mai buna oferta de internet pentru acasa

Cei mai mari furnizori de internet pentru acasa sunt in prezent RCS-RDS, Telekom, UPC si, mai nou, operatorul Orange a inceput furnizarea unor servicii similare pe piata din Romania. Ofertele propuse sunt care mai de care mai atractive, oferind viteze mari la preturi accesibile, diferenta dintre ele constand in serviciile suplimentare gratuite, care determina clientul in alegerea cea mai convenabila pentru nevoile sale.
Vom vedea in ceel ce urmeaza, serviciile oferite de cei mai importanti operatori.
UPC nu beneficiaza de o gama foarte vasta de oferte in ceea ce priveste internetul fix, oferind doar 3 posibilitati, ale caror preturi sunt stabilite in functie de viteza de download, care variaza intre 60 si 500 Mbs, viteza maxima fiin disponibila doar pentru Bucuresti si alte orase mari, precum Cluj, Timisoara, Galati, Iasi, Constanta, Alba Iulia si Ploiesti. Aceste 3 oferte sunt Fiber Power 60, Fiber Power 200 si Fiber Power 500. Trebuie specificat faptul ca, in cazul operatorului UPC, pentru a putea beneficia de ofertele de internet fix, trebuie sa va abonati si la un serviciu de televiziune. In ceea ce priveste serviciile suplimentare, UPC ofera gratuit la anumite pachete Wi-Fi Connect Box, in mod contrar pretul sau fiind de 4 lei/luna. Clientii UPC beneficiaza, de altfel, si de serviciul Wi-Free care permite conectarea gratuita la hotspoturile din marile orase.
RCS RDS ofera 4 posibilitati de abonamente pentru internet fix, pentru conexiuni prin fibra optica. Abonamentul Fiberlink 100 este disponibil doar pentru zonele care nu sunt acoperite de internet de mare viteza, pretul sau fiind din acest motiv similar cu cel al abonamentului Fiberlink 300. Abonamentele Fiberlink 500 si Fiberlink 1000 sunt disponibile doar in retelele de tip FTTB si FTTH, acoperind circa 150 de localitati din tara. Pentru a putea beneficia de viteza de pena la 1 Gbps, trebuie sa ai nevoie de un PC cu o placa de retea Gigabit,de un router bun care sa poata gestiona astfel de viteze si de un SSD, intrucat HDD-urile traditionale au viteza mai mica decat viteza maxima oferita de RCS RDS. Pentru utilizatorii care locuiesc intr-.unul din orasele in care RCS RDS ofera conexiune de mare viteza, cea mai buna optiune de abonament este Fiberlonk 300 Acest abonament nu numai ca are un pret foarte accesibil, de doar 28 lei/luna, dar iti ofera acces la internet de pe orice PC sau laptop prin stick-ul USB 3G. Pretul acestui stick este de 10 lei/ luna pentru 10 Gb si de 20 lei/luna pentru 20 Gb. In plus, cu abonamentul Fiberlink 300 ai acces gratuit la platforma de fime si seriale online DigiPlay. Daca ai nevoie de viteza de download mai mare, poti alege intre Fiberlikn 500 si Fibelink 1000. De-a lungul timpului RCS RDS si-a obisnuit clientii cu diferite promotii, de cele mai multe ori fiind vorba de reduceri de 50% pentru noii abonati pe o perioada de sase luni.
Telekom ofera 3 pachete de servicii de internet fix de mare viteza, care poate ajunge pana la 1 Gbps, aceasta viteza maxima fiind o optiune suplimentara pentru care clientii trebuie sa plateasca 10 lei/luna in plus la abonamentul ales. Indiferent de abonamentul ales, Telekom ofera cadou si un router wireless si acces la serviciul TelekomTV. Pentru a putea accesa filmele sau documentarele, trebuie sa platesti suplimentar. De asemenea, printre optiuni se numara si obtinerea unui IP static, contra sumei de aproximativ 5 lei/luna.
Orange a reusit in ultimii ani sa isi extinda portofoliul, mai intai prin Orange TV pentru televiziune prin satelit, iar mai apoi televiziunea prin cablu si internetul pentru acasa prin fibra optica. Orange ofera serviciul de internet fix pe baza infrastructurii Telekom, astfel ca vitezele sunt mai mult sau mai putin aceleasi. Operatorul a pus la dispozitie 3 abonamente, in functie de viteza. Astfel, poti alege intre Home Net 100, Home Net 500 si Home Net 1000, cu preturi standard si preturi promotionale pentru clientii Orange Mobile. La activarea unui abonament primesti gratuit un router Wi-Fi si ai posibilitatea de a avea un IP static pentru suma de 2 euro/luna.
In urma analizei ofertelor operatorilor, putem remarca faptul ca RCS RDS, Telekom si Orange nu conditioneaza serviciul de internet de achizitionarea altor servicii, cum este cazul operatorului UPC, care impune si un abonament de televiziune.
Decizia finala a clientului depinde foarte mult de gradul de acoperire pe care fiecare operator il garanteaza in diferitele zone.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *